Успешен старт на РН Falcon 9 с Dragon на борда

Американската компания SpaceX успешно изстреля в космоса РН Falcon 9 с товарният КК Dragon , който ще достави товари за МКС .

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[03-04-2018] Успешен старт на РН Falcon 9 с Dragon на борда
Американската компания SpaceX успешно изстреля в космоса РН Falcon 9 с товарният КК Dragon , който ще достави товари за МКС .

Ракетата е стартирала на 2 април 2018 в 23:30 наше време от Кейп Канаверал .Стартът бе отлаган няколко пъти по различни причини.
Dragon ще достави на МКС тоаври с маса 2.63 тона , включително хранителни припаси , матариали и уреди за научни експерименти. Това е 14та мисия по доставка на товари на МКС с помоща на Dragon. Според програмата на полета , Dragon ще се скачи към МКС на 4 април.
В списъка с товари , който вози Dragon има прибори , преднанзначени за изследване на екстремални явления в атмосферата , влияние на безтегловноста на изделия с високи експлоатационни свойства, а също така има материали за отгледждане на растения годни за ядене на станцията ( в чстност - китайско зеле ) . Освен това , Dragon ще достави на МКС оборудване за експерименти , които трябва да проверят въздействието на космическото пространство на различни компоненти и материали , а също така експериментален лейкопласт с антибиотици за рани.

В момента на станцията работят руснаците Олег Артемиев и Антон Шкаплеров , американците Андрю Фойстел , Ричард Арнолд и Скот Тингл ,а също така и японеца Норисиге Канаи.


Важно е да се отбележи , че за този старт SpaceX използва първа степен , която вече бе летяла ( през август 2017), а също така товарния кораб Dragon бе изплзван за втори път, тази капсула летя през април 2016.
Първоначалния договор на НАСА бе за 12 товарни мисии , но в последствие бе разширен до 15 мисии. Вече има и втори договор , който предвижда мисии между 2019 и 2024г.
[ИтарТасс]прочетена[447] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft