От SpaceX са обявили за планирането на първа частна мисия с астронавти на орбита с КК Crew Dragon

Компанията SpaceX планира до края на годината да реализира първа по рода си изключително бизнес мисия в космоса. "Тази мисия отваря достъп за обикновенните хора , мечтаещи да полетят в космоса " се казва в съобщението на компанията.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[03-02-2021] От SpaceX са обявили за планирането на първа частна мисия с астронавти на орбита с КК Crew Dragon
Компанията SpaceX планира до края на годината да реализира първа по рода си изключително бизнес мисия в космоса. "Тази мисия отваря достъп за обикновенните хора , мечтаещи да полетят в космоса " се казва в съобщението на компанията.

Полетът може да се състои не по рано от четвъртото тримесечие на тази година . Мисията е получила обозначението Inspiration4. Екипажът ще полети в космоса с корабът Crew Dragon C207 "Resilience". Използването на кораба е съгласовано с НАСА. Мсията ще бъде оглавена от 37годишния основател и изпълнителен директор на компанията Shift4 Payments Джаред Исаакман (Jared Isaacman).Той е купил всички места на кораба и планира през март тази година да сформира екипажа от 'обикновенни хора'.
Както се съобщава от SpaceX в социалните медии от , един от участниците в бъдещата мисия ще бъде медицински работник , който се стреми да помогне на децата в борбата с рака. Това е жена. "Аз знам , че тя с нетърпение чака старта , както и аз " е казал Исаакман. Вторият човек ще бъде избран с лотария. Хората купуват записи от сайта Inspiration4, а парите отиват в детската болница St. Jude. Третият участник ще бъде избран с конкурс , свързан със Shift4 Payments. Всеки който отвори интернет магазин , използвайки платформата на компанията и изпрати видео за своя бизнес, ще може да участва в този конкурс.
"През това време , когато нас ни очаква това историческо пътешествие на орбита , аз се надявам , тази мисия да потвърди , колко далече може да ни отведе нашето вдъхновение , и колко велики достижения може да ни донесе тук на Земята" е заявил Исаакман.
За тези които може да бъдат допуснати до полети: " Ако вине можете да се возите на американските влакчета на ужасите , на вас ще ви е добре и по време на полета на Crew Dragon" е казал Мъск.
В официалните правила на конкурса може да се видят следните изисквания : поне 18 г, ръст не по голям от 1.98, не по тежки от 113.4кг и "физически и психически подходящи за тенировки и космически полети" . Правилата също така ограничават участниците да бъдат само 'граждани на САЩ' но Мъск мисли по друг начин. "Не е изключено , че някой не гражданин на САЩ също може да полети " е казал той.
Исаакман е разкрил цената на полета. Говорейки за целта да се съберат 200млн долара за детската болница , той само е казал , че "това безусловно , с много ще превиши стойноста на мисията" . Напомняме , че полетът на един член на екипажа за НАСА струва по 55млн долара .
[Новости Космонавтики]прочетена[96] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft