Китайските космонавти успешно проведоха дейности извън станцията , след което се върхнаха вътре е нея.

Е неделя , китайските тайконавти успешно проведоха дейности в откритото космическо пространство и след това се върнаха в станцията. По информация от Централната телевизия на Китай.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[04-07-2021] Китайските космонавти успешно проведоха дейности извън станцията , след което се върхнаха вътре е нея.
Е неделя , китайските тайконавти успешно проведоха дейности в откритото космическо пространство и след това се върнаха в станцията. По информация от Централната телевизия на Китай.

Според информацията , тайконавтите са провели извън борда на станцията седем часа.
По рано бе съобщено , че от станцията са излезли тайконавите Лю Бомин и Тан Хунбо. А командира на екипажа Не Хайшена е останал вътре за да изпълнява паралено дейности за спомагане на извънкорабните дейности.
"Това беше добро изпитание за цялото космическо оборудване - включително скафандрите , роботизираната ръка манипулатор и системата по осигуряване на излизането на тайнконавтите в открития космсо" е заявил зам главния конструктор в китайската програма за пилотирани полети , първият космонавт на КНР Ян Ливей. По негови думи , през последните години , конструкторите от КНР съществено за подобрили всички указани технологии.
Китайските тайконавти са реализирали извънкорабна дейност за първи път за последните 13 години.
На 17 юни Китай с помоща на РН 'Чанчжен-2-еф' реализира успешен старт на пилотираният космически апарат 'Шенчжоу-12' с трима тайконавти на борда. След успешното скачване съ основния модул на строящата се орбитална станция , те са започнали работа. В текущия момент станцията се състои от три елемента - базовия модул 'Тяхнхе' , товарният кораб 'Тчнчжоу-2' и пилотираният 'Шенчжоу-12'
[ИтарТасс]прочетена[72] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft