Индия проведе изпитания на система за евакуация на КК

ISRO проведе успешно изпитание на системата за аварийно евакуиране на екипажа на КК , при възникване на аварйни ситуации по време на изстрелването на РН .

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[06-07-2018] Индия проведе изпитания на система за евакуация на КК
ISRO проведе успешно изпитание на системата за аварийно евакуиране на екипажа на КК , при възникване на аварйни ситуации по време на изстрелването на РН .

"Системата за евакуация на екипажа е авариен механизъм , предназначен за бързо отдалечаване на модула с екипажа с астронавти на безопасно разстояние от ракетата носител , в случай на авария по време на старта" се казва в съобщението .
Като цяло изпитанието е било в рамките на 4 мин и 19 сек , като за това време, модулът с макети на екипажа е бил издигнат на височина около 2.7км над Земята ,след което е прелетял на Бенгалския заливи и се е приземил на парашути на няколко км от о. Шрихарикота .
Индия развива собствена осмическа програма от 1947г, веднага след получаването на независимост. Дейностите се провеждат под ръководството на Департамента за космически изследвания. Непосредствена организация и координация на различни организации и фирми , в ранкиет на националната космическа програма , а също така създаването на ракетно космическа техника е възложена на ISRO ( до 1969 - Индийски национален комитет по космически изследвания )
По информация от местните СМИ , на текущия момент , ISRO вече разработва космическо оборудване , скафандри , а също така храни за астронавтите. Също така се провежда активна работа по създаване на собствни пилотирани КК .
[РИА Новости]прочетена[72] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft