Компания от корпорацията Роскосмос , предлага на бъдещите космически туристи полет на МКС до 30 дни

Компанията Главкосмос на сайта си е отворила раздел с информация за космическия туризъм.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[08-06-2021] Компания от корпорацията Роскосмос , предлага на бъдещите космически туристи полет на МКС до 30 дни
Компанията Главкосмос на сайта си е отворила раздел с информация за космическия туризъм.

"На официалният сайт на АО 'Главкосмос" ( който влиза в държавната руска корпорация Роскосмос) е публикувана информация за потенциалните поръчители , желаещи в качеството на туристи да се отправят в частен полет към МКС " се казва в съобщението.
Базовата програма включва - медицинско изследване, подготовка за полета, престой на МКС , завръщанеи спед-полетна реабилитация. Между дупълнителните предложения за бъдещите туристи е излзиане в открития космос, полет с продължителност до 30 дни , разработка и внедряване на научна програма на борда на МКС , разработка на специални храни, закупуване на спускаемия апарат на пилотираният кораб.
Както е уточнил ген директорът на 'Главкосмос' Дмитрий Лоскотов, чиито думи се цитират в съобщението , на сайта , бъдещите космически туристи ще може да узнаят подробно за предлаганите програми на полета и да се свържат с менаджерите.
"Бъдещите частни участници в космическите полети ще може да разберат на какъв космически кораб и ракета ще се отправят в космическо пътешествие , какви задачи ще се решават в процеса на тяхната предполетна подготовка , с какво ще може да се заемат по време на престоя си в космоса" - е отбелязал Лоскутов.
Предполага се полетът да се проведе на пилотираният кораб 'Съюз МС" , който ще бъде изведен в космоса с помоща на РН 'Съюз-2.1а' . На сайта също така се отбелязва, че космическите туристи ще може да правят снимки от орбита и да ги споделят в режим на реално време.
[ИтарТасс]прочетена[99] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft