От НАСА са се отказали от проекта по създаване на луноход

НАСА се отказва от програмата по създаването на луноход , в разработката на който вече са вложени около 100 млн долара.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[09-06-2018] От НАСА са се отказали от проекта по създаване на луноход
НАСА се отказва от програмата по създаването на луноход , в разработката на който вече са вложени около 100 млн долара.

Решението за прекратяване на работта по създаване на апарата Resource Prospector, който трябваше да търси вода на Луната , е било взето през април , но става публично известно едва сега.
Според информацията, този луноход е бил разработван през последните 4 години и е имал планова стойност 250 млн долара и запланиран старт 2022-2023г. Неочакваното решение за прекратяване на разработката на апарата е предизвикало удивление на участниците в проекта. Над 90 специалисти работещи над създаването на лунохода , сега ще работят по други програми на НАСА.
В същото време пердставителя на НАС Черил Уорнер е отбелязала , че част от апаратурата предназначена за лунохода , ще бъде използвана в други проекти. "Като цяло , работата по проекта Resource Prospector е имала цел да снижи рисковете при разработката на сложна апаратура , а също така отделни компоненти на лунохода и нови технологически концепции. Тези решения и постигнати резулати ще бъдат полезни за бъдещи изследвания" е отбелязала Уорнер.
Според информацията , в рамките на бъдещи изследвания на Луната се предполага да се използват отделни компоненти от Resource Prospector , такива като системата за пробиване , апаратурата за търсене на следи от водород под лунната повърхност и прибора за определяне на количеството вода съдържаща се в почвата. Изследователските програми , в които ще се използват тези компоненти са запланирани за 2019 - 2021г.
[ИтарТасс]прочетена[116] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft