Космически туристи от Япония ще полетят към МКС на 'Съюз МС-20'

Японският милиардер Юсаку Маедзава е започнал тренировки преди полета на МКС на кораба 'Съюз МС-20' през декември 2021. По информация от компанията Space Adventures.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[14-05-2021] Космически туристи от Япония ще полетят към МКС на 'Съюз МС-20'
Японският милиардер Юсаку Маедзава е започнал тренировки преди полета на МКС на кораба 'Съюз МС-20' през декември 2021. По информация от компанията Space Adventures.

" Space Adventures обявява , че Юсаку Маедзава е започнал поготовка за мисия до МКС , като рпеди това успешно е преминал необходимите медицински прегледи. Той и неговият помощник по бизнеса Йозо Хирано ще полетят на руският 'Съюз МС-20' от космодрума Байконур на 8 декември 2021г" се казва в съобщението.
Както са уточнили от компанията , продължителноста на полета ще бъде 12 денонощия. 'Съюз МС-20' ще бъде пилотиран от космонавта на Роскосмос Александър Мисуркин. Тримесечната подготовка за полета , непосредствено в ЦУП 'Ю.А.Гагарин" ще запонче през юни.
През февруари 2019 Роскосмос и Space Adventures, подписаха договор за полет на двама туристи , които до края на 2021 ще полетят към МКС на един кораб. По рано от прес службата на Роскосмос съобщиха , че два космически туриста ше полетят към МКС в края на 2021.
През септември (2020) на прес конференция в щаб квартирата на SpaceX съобщиха , че първият турист , който ще направи полет около Луната на космически кораб на компанията ще бъде японският милиардер Юсаку Маедзава - основателят на интернет сайта Zozo изпълняващ поръчки за изработване на дрехи по индивидуални мерки.
[ИтарТасс]прочетена[98] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft