НАСА и ЕКА избраха трима астронавти за третата мисия на Crew Dragon към МКС

НАСА и ЕКА избраха трима астронавта за участие в третата мисия на Crew Dragon, която ще полети към МКС през есента на 2021г. По информация от релиз публикуван на сайта на НАСА.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[15-12-2020] НАСА и ЕКА избраха трима астронавти за третата мисия на Crew Dragon към МКС
НАСА и ЕКА избраха трима астронавта за участие в третата мисия на Crew Dragon, която ще полети към МКС през есента на 2021г. По информация от релиз публикуван на сайта на НАСА.

В състава на мисията ще влязат астронавтите на НАСА Раджа Чари и ТОмас Маршбьорн, а също така астроавта на ЕКА МАтиас Мауер. Четвъртия член на екипажа ще бъде обявен по късно. За Чари това ще бъде първи космически полет, а Маршбьорн ще лети към МКС за трети път. За немеца Мауер това ще бъде първи полет . Очаква се този екипаж да остане на МКС за шест месеца.
Първият пилотиран полет на Crew Dragon бе напарвен тази година от Дъглас Хърли и Роберт Бенкен. Корабът бе изведен на орбита на 30 май и се скачи към МКС на 31 май. Стартът на Crew Dragon бе първи за 9 години пилотиран полет осъществен от територияат на САЩ на американски космически кораб. НАСА прекрати пилотираните полети през 2011. От тогава , астронавти до МКС се доставяха на руските КК 'Съюз' .
На 17 ноември на МКС пристигна пилотираният кораб Crew Dragon на компанията SpaceX. В състава на екипажа Crew-1 влязоха астронавтите на НАСА Майкъл Хопкинс , Виктор Гловер, Шенон Уокер и представителя на Японското аерокосмическо агентство Соити Ногути. Този екипаж се присъедини към руснаците Сергей Рижков , Сергей Куд-Сверчков и американката Кетлин Рубенс, които са на вахта на станцията от 14 октомври 2020 .
[ИтарТасс]прочетена[165] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft