Русия подготвя два космически кораба на космодрума Байконур

Специалисти на космодрума Байконур, са започнали подготовка на товарният КК 'Прогрес МС-23' и пилотираният 'Съюз МС-24' за полети към МКС през 2023.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[18-03-2023] Русия подготвя два космически кораба на космодрума Байконур
Специалисти на космодрума Байконур, са започнали подготовка на товарният КК 'Прогрес МС-23' и пилотираният 'Съюз МС-24' за полети към МКС през 2023.

На 17 март , в монтажно изпитателния корпус на площадка 254 е бил разконсервиран транспортният КК 'Прогрес МС-23' , който пристигна на космодрума в средата на миналата година. Специалистите от РКК 'Енергия' са провели оглед и контрол на състоянието на бордовите системи , подготвяйки кораба и наземното оборудване за предстоящи електро изпитания.
Стартът на РН 'Съюз-2.1а' с КК 'Прогрс МС-23' за доставка на товари на МКС е запланиран за май 2023.
Едновремено с това , специалистите са пристъпили към първият етап от предполетната подготовка на пилотиранията КК 'Съюз МС-24' , който пристигна на Байконур през декември 2022г. Следвъншния оглед и контролни измерваният, корабът е бил включен към наземно оборудване за изпитания. В близката седмица ще бъдет проведени комплексни електро изпитания на служебната апаратура , тестване на бордовата автоматика и индивидуали изпитания на креслата на екипажа.
Стартът на РН 'Съюз-2.1а' с пилотиранията КК 'Съюз МС-24' за доставяне на поредният екипаж на МКС е запланиран за втората половина на 2023г.
[Новости Космонавтики]прочетена[471] коментари[0]
Виж Коментарите

Абонирай се
Links