Изпитателния полет на Starliner е отложен за април

Вторият изпитателен полет на пилотираният КК на Boeing CST-100 Starliner в безпилотен вариант е отложен за над седмица за замяна на оборудване , повредено по време на обработката на космическия кораб.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[19-02-2021] Изпитателния полет на Starliner е отложен за април
Вторият изпитателен полет на пилотираният КК на Boeing CST-100 Starliner в безпилотен вариант е отложен за над седмица за замяна на оборудване , повредено по време на обработката на космическия кораб.


В заявление публикувано на 17 февруари , НАСА и Boeing са заявили, че стартът на Orbital Flight Test (OFT) 2, , който бе запланиран за 25 март , сега е отложен за не по рано от 2 април.
Полетът бе отложен, след като от Boeing неотдавна замениха блокове с авионика на транспортното средство , които бяха повредени при скок на напрежението , който , според специалисти на НАСА е предизвикан от "проблем при конфигурацията на наземното спомогателно оборудване по време на окончателната проверка" на КК.
Компанията също така още работи над завършването на тестването на програмното осигуряване на кораба, решавайки един от ключовите проблеми с първата мисия която бе проведена през декември 2019. От НАСА са заявили , е еккипът е изпълник около 95% от препоръките , определени в рамките на независимата проверка на тази мисия преди почти година , и на първо място - програмното осигуряване.
Един от последните етапи преди старта е пълна репетиция на мисията с и използването на същото програмно осигуряване, което ще се използва на космическия кораб Starliner. Отсъствието на пълно моделиране на мисията бе една от причините пради която проблемите с програмното осигуряване , такива като неправилно установен таймер на мисията на КК , не са били открити преди самата мисия.
"Съвместната дейност на Boeing и НАСА по всички аспекти по подготовката на полета , включително окончателната сертификация , анализа на опасностите и тестване на програмното осигуряване , е много добра " е казал Стив Стич, менажер по програмата за полети на екипажи на НАСА. "Независимо , че този полет без екипаж към МКС е ключова стъпка по пътя към първата пилотирана мисия Starliner, която засега е запланирана за края на годината, ние ще полети когато сме готови" .
Още едно усложнение за подготовката на мисията е рекордната зимна обставка в Хюстън, която доведе то повсеместно изключване на електроенергията , се казва в заявлението на Boeing."Независимо от това, екипът все така е съсредоточен върху безопасноста и качеството на КК и успешния старт след 2 април" са завили от компанията.
[Новости Космонавтики]прочетена[53] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft