На МКС е зафиксирано изтичане на въздух, екипажа се е изолирал в руския модул.

Екипажът на МКС в пълен състав ще премине на руския модул 'Звезда' за три дни. По информация от прес службата на Роскосмос.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[20-08-2020] На МКС е зафиксирано изтичане на въздух, екипажа се е изолирал в руския модул.
Екипажът на МКС в пълен състав ще премине на руския модул 'Звезда' за три дни. По информация от прес службата на Роскосмос.

По информация , приборите на руския сегмент на МКС са зафиксирали изтичане на въздух на МКС.
"Според наличната информация , в петък членовеге на екипажа на станицията ще преминат в модула 'Звезда' за да може да се направи контрол на налягането на въздуха в модулите от американския сегмент" се казва в прес релиза на Роскосмос.
Както са уточнили от Роскосмос , тази процедура 'е отразена в бордовата документация и е съвместно решение на групите по управление на американския и руския сегмент на МКС" . По време на пребиваването в продължение на три дни на руския сегмент , екипажа ще проведе някои запланирани дейности" .
Според източник на ТАСС, руско американския екипаж ще проведе дейности по локализации на местата на изтичане на въздух от станцията. "На МКС е открито микро-изтичане на атмсофера . Провеждат се дейности по локализация . Специалистите планират последователно да затварят модулите на станцията за да определят в кой от тях пада налягането" е казал източника на ТАСС.
Той е уточнил , че 'изтичането на въздух е зафиксирано от прибори на руския сегмент на станцията по изменение на съдържанието в атмосферата на станцията на азот , кислород и въглероден двуокис"
Една от възможните причини за подобно изтичане , според специалистите е попадане на метеорит или фрагмент космически боклук .
От Роскосмос са уточнили , че няма опасност за живота на екипажа на станцията.
При предишен подобен инцидент на МКС стана на 30 август 2018г. Тогава на МКС падна налягането. По късно бе установено , че това е станало поради изтичане на въздух от скачения към станцията 'Съюз МС-09" - въздухът излизаше през отверствие в тоалетната на кораба и руските космонавти тогава затвориха дупката със специален гел. По късно имаше хипотези , че корпуса на кораба е бил пробит отвътре.
[ИтарТасс]прочетена[99] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft