Орбитата на МКС ще бъде увеличена с почти 900м

Височината на орбитата на МКС ще бъде коректирана с 890м на 24 юни. Това се казва в съобщение разпространено от Роскосмос.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[21-06-2021] Орбитата на МКС ще бъде увеличена с почти 900м
Височината на орбитата на МКС ще бъде коректирана с 890м на 24 юни. Това се казва в съобщение разпространено от Роскосмос.

"Височината на орбитата на МКС на 24 юни 2021 се планира да бъде увеличена с 890м с помоща на двигателите на транспортния товарен кораб 'Прогрес МС-16' " се казва в съобщението на Роскосмос.
По пресмятания на службите за балистично-навигационионо осигуряване към ЦУП , двигателите на товарният кораб ще бъдат включени в 5:25 московско време и ще работят 466сек, като импулсът ще бъде 0.5м/с. Средната височина на станцията след маневрата ще бъде около 420.26км над Земята.
"Тази планова корекция на орбитата се провежда с цел формиране на балистически условия преди старта на американският кораб CST-100 Starliner (Boe-OFT 2), транспортният пилотиран кораб 'Съюз МС-19' и кацането на спускаемият апарат 'Съюз МС-18' " са добавили от прес службата.
Сега на борда на МКС има седем членен екипаж - космонавтите на Роскосмос Олег Новицкий и Петър Дубров, астронавтите на НАСА Марк Ванде Хай, Шей Кимброу и Меган Маккартур, астровта на ЕКА - Тома Песке , а също така астронавта на JAXA Акихико Хосиде.
[ИтарТасс]прочетена[123] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft