Поредният старт на Crew Dragon е планиран за средата на август 2023

Стартът на космическият кораб Crew Dragon на компанията SpaceX е запланиран за средата на август. В състава на екипажа ще има един руски космонавт. По информация от сайта на НАСА.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[21-06-2023] Поредният старт на Crew Dragon е планиран за средата на август 2023
Стартът на космическият кораб Crew Dragon на компанията SpaceX е запланиран за средата на август. В състава на екипажа ще има един руски космонавт. По информация от сайта на НАСА.

Както се отбелязва в заявлението , 'космонавтът на Роскосмос Константин Борисов ще полети в качеството на специалист в седмата мисия на SpaceX за смяна на екипажа на орбиталния комплекс'. Заедно с Борисов в екипажа на мисията Crew-7 ще влязат астроавтът на НАСА Жасмин Могбели, астронавт ът на ЕКА датчанина Андреас Могенсен и астронавтът на Японскоското космическо агентство Сатоси Фурикава. Стартът на кораба Crew Dragon, който ще е именуван Endurance ('Идържливост') от Кейп Канаверал се набелязва за средата на август.
По рано от Роскосмос заявиха , че космонавтиет Борисов и Александър Гребенкин ще полетят към МКС с помоща на американските кораби Crew Dragon в рамките на програмата по кръстосани полети. Както са уточнили от Роскосмос, Борисов ще бъде включен в екипажа Crew-7, който ще полети през втората половина на 2023, а Гребенкин - в екипажа на Crew-8 - първата половина на 2024.
През октовмри миналата година Ана Кикина стана първа от руските космонавти , която полетя към МКС на кораб на компанията SpaceX в рамките на мисията Crew-5 , през март тази година , тя се завърна на Земята. Космонавтут Андрей Фадяев също летя до МКС на кораб Crew Dragon през началото на март и сега все още е на орбиталната станция.
На 15 юли 2022г Роскосмос съобщи за подписването на споразумение за съвместни кръстосани полети на руски космонавти и американски астронавти на МКС ,като бяха предвидени три полета . По късно тази програма бе разширена с още една мисия.
[ИтарТасс]прочетена[1949] коментари[0]
Виж Коментарите

Абонирай се
Links