Dream Chaser навлезе във финалната фаза на тествоете преди старта през 2024

Dream Chaser, мини совалката на компанията Sierra Space е на финала на тестовете и подготовката за първи полет в космоса. КА е именуван Tenacity.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[28-12-2023] Dream Chaser навлезе във финалната фаза на тествоете преди старта през 2024
Dream Chaser, мини совалката на компанията Sierra Space е на финала на тестовете и подготовката за първи полет в космоса. КА е именуван Tenacity.

Слабянето на мини-совалката бе завършено в началото на Ноември , след кото апарата бе превозен от сградата на Sierra Space в Louisville, Colorado в тестовия център на НАСА "Нейл А. Амстронг" в Ohio.
Dream Chaser и товарният модул "Shooting Star" на Sierra Space ще бъдат съединени в полетна конфигурация , за да бъдат тествани за екстремалните вибрации по време на излитането .
След завършване на изпитанията и подготовките , кораба ще бъде изведен в космоса с РН Vulcan Centaur на United Launch Alliance .
Стартът е планиран от Кейп Канаверал. РН Vulcan Centaur се подготвя а първи старт през януари ( но с друг полезен товар ) .
От Sierra Space не са обявили твърда дата за извеждане в космоса на Tenacity , само се съобщава , че ще е през 2024. По предишна информация , полетът трябва да се състои през април 2024.
Транспортната система Dream Chaser е създадена да вози товари до МКС. Tenacity ще трябва да направи първите седем полета до МКС в ролята на автоматичен товарен кораб. В пилотираната си версия Dream Chaser ще може да вози до седем астронавта.
От Sierra Space казват че ще революционизират космическия транспорт с Dream Chaser. Корабът ще може да каца на летище като самолет и ще може да бъде използван до 15 пъти .
Освен Tenacity, втори подобен кораб ба Dream Chaser , именуван Reverence, е в процес на сглобяване.
прочетена[1660] коментари[0]
Виж Коментарите

Абонирай се
Links