Прототипът на кораба Starship се взриви по време на изпитания

Прототипът на космическия кораб Starship, разработен от компанията на Илон Мъск - SpaceX се взриви по време на изпитания на полигон в щата Тексас .

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[01-03-2020] Прототипът на кораба Starship се взриви по време на изпитания
Прототипът на космическия кораб Starship, разработен от компанията на Илон Мъск - SpaceX се взриви по време на изпитания на полигон в щата Тексас .

На видеото публибликувано на YouTube-канала LabPadre, на който се е водела транслация на живо от мястото на изпитанията, се вижда , че в 22:00 местно време ( 6:00 наше на 29 фев ) , прототипът Starship SN1 се разпада на части Video
При това изпитание е тествано запълване на системите с течен азот. В резултат на което Starship SN1 се пръсва в долната си част , а неговите остатъци са се издигнали на 10-20м и са паднали в околноста.
През ноември 2019 , друг прототип на кораба Starship SN1 се взривиха при изпитания за херметичност , които също се провеждаха на този полигон.
Корабът за многократно използване Starship е предназначен за полети до Луната , Марс и др междупланетни мисии. Освен това , ще изпълнява ролята на втора степен за свръхтежката РН BFR (Big Falcon Rocket), над която работи SpaceX,
Тази система за извеждане на товари в космоса трябва да заработи през 2022г .
Във варианта за многократно изпозлване системата трябва да извежда на околоземна орбита до 150т полезни тоаври и да връща на Земята до 50 тона , а също така да осигури комфорна транспортировка до 100 човека ( по 2-3 в каюта ) към Луната и Марс.
[www.lenta.ru]прочетена[95] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft