Илон Мъск е представил Big F*cking Rocket

Илон Мъск е представил проекта за транспортаната система BFR (Big Falcon Rocket), по информация от The Washington Post. В изказване по време на IAC2017 (International Astronautical Congress), директорът на компанията SpaceX на шега е нарекал този носител Big Fucking Rocket.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[01-10-2017] Илон Мъск е представил Big F*cking Rocket
Илон Мъск е представил проекта за транспортаната система BFR (Big Falcon Rocket), по информация от The Washington Post. В изказване по време на IAC2017 (International Astronautical Congress), директорът на компанията SpaceX на шега е нарекал този носител Big Fucking Rocket.

BFR включва в себе си , свръх тежка ракета за многократно използване и пилотиран кораб, събиращ в себе си около сто човека. Универсалната система е предназначена за околоемни полети , в частнот до МКС , извеждане на спътници и други космически апарати , а също така за мисии до Луната и Марс.
В крайна сметка , BFR трябва да замени всички действащи и създавани ракети и кораби на SpaceX.
На ниска опорна орбита , ракетата BFR ще може да извежда 150 тона , на първата степен на носителя се планира да бъдат установени 31 двигателя Raptor. Практически едновремено с изказването на Мъск на конференцията, в Инстаграм е било качено видео ( от представители на компанията) с огневи изпитания на този агрегат .


Мъск е предложил да се използва BFR за пътувания в пределите на Земята , в частност , пътуване межди две произволни точки ще отнеме по малко от част. Например Ню Йорк - Шанхай ще отнеме 39 мин , а до Лондо 29. Максималната скорост на BFR ще бъде 29 хил км , а стойноста на билета според Мъск трябва да бъде съпоставима с тази на полет с Airbus A380.С помоща на BFR , Мъск планира да започне строителството на лунна база и марсиански град. Главната цел на компанията е колонизация на Марс. Според озвучените планове на бизнесмена , през 2022г SpaceX с помоща на BFR ще изпрати два товарни кораба към Марс , а през 2024 са предвидени четири миси - две товарни и две пилотирани.
От The Washington Post отбелязват , че изказването на Мъск е само няколко дни след като НАСА и Роскосмос на същата конференция IAC2017 подписаха заявление за планове по проект на окололунна станция , а Lockheed Martin представи подробности на своя проект за марсианска орбитална лаборатория MBC (Mars Base Camp).
Собственик на The Washington Post е американския милиардер Дефф Безос , на който принадлежи и компанията Blue Origin, която е потенциално главен конкурент на SpaceX.
Мероприятието IAC2017 (International Astronautical Congress), е 68 конгрес на Международната федерация по астронавтика , се проведе на 25-29 септември в Аделаида (Австралия) . В конгреса взеха участие всички водещи национални космически агенстства и компании от плнаетата.
Преди няколко дни , в изказване в Масачутеския технологически институт , президента на SpaceX Гвен Шотвелл е заявила , че през следващата година , компанията ще се опита запази втората степен на Фалкон 9, не за много кратно използване, а за изследователски цели. Казаното от Шотвелл се потвърждава и с думите на Мъск за разработката на универсална BFR. Шотвел е заявила за планове на компанията за получаване на разрешение за работа за създаване на ядрени ракетни двигатели.
[www.lenta.ru]прочетена[114] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft