От САЩ са заявили за прогрес в създаването на замяна на руските пилотирани кораб 'Съюз'

От Боинг са постигнали съществен прогресс в създаването на пилотираният кораб Starliner, но неговият старт с астронавти ще се състои не по рано от 2019 , по информация от Space News.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[01-10-2017] От САЩ са заявили за прогрес в създаването на замяна на руските пилотирани кораб 'Съюз'
От Боинг са постигнали съществен прогресс в създаването на пилотираният кораб Starliner, но неговият старт с астронавти ще се състои не по рано от 2019 , по информация от Space News.

"Сега ние се намираме в разгара на тестването" - това е заявил ръководителят на групата Starliner в Боинг Крис Фергюсън , който е взел участие в 68 конгрес на Международната федерация по астронавтика в Аделаида.
По негови думи , първият изпитателен орбитален безпилотен старт на Starliner е запланиран за третия квартал на 2018, в зависимост от резулатите, пилотираният старт ще се проведе в четвъртия квартал на 2018 или в началото на 2019.
В случай на успех, Starliner ще направи поне 6 пилотирани полета до МКС. От Боинг не изключват възможноста за продаване на места в кораба не само за доставка на астронавти към МКС , но и за други цели.
"Имам предчувствие , че ние ще полетим през следващата година" е заявил Фергюсън.
В рамките на програмата CCP (Commercial Crew Program) в САЩ, предвиждаща създаването на пилотирани кораби за доставка на астронавти на околоземна орбита, НАСА избра компаните SpaceX и Boeing. Първата създава кораба Dragon 2 , втората — Starliner.
Първият старт на Starliner трябва да стане с помоща на РН Атлас-5 от площадка 41 на космодрума Кейп Канаверал. Корабът може да доставя на околоземна орбита до седем човека . Прототип на апарата бе представен за първи път пред публика на авиошоуто в британския Фарнборо през юли 2010.
Starliner се състои от две части - в едната се намират астронавтите и сиситемите за подържане на живота , а втората е предназначена за управляване на кораба и се разкача при завръщане на Земята. Капсулата с астронавтите , ще може да се използва до десет пъти .
В момента хора до МКС доставят само руските пилотирани кораби 'Съюз' . Руският пилотиран кораб може да вози до трима човека и не може да се използва многкратно.
[www.lenta.ru]прочетена[156] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft