От НАСА са избрали следваща след Плутон цел за New Horizons

От НАСА са озвучили следващата цел на космическата станция New Horizons. Това ще бъде влизащият в ледения пояс Койпер - обект 2014 MU69, по информация от сайта на агентството.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[01-09-2015] От НАСА са избрали следваща след Плутон цел за New Horizons
От НАСА са озвучили следващата цел на космическата станция New Horizons. Това ще бъде влизащият в ледения пояс Койпер - обект 2014 MU69, по информация от сайта на агентството.

Планира се , че апаратът ще достигне целта към 1 януари 2019. Обекта 2014 MU69 се намира на около 1.6 млд км след орбитата на Плутон. Екипа трябва да изпрати космическата станция към 2014 MU69 още през тази година , за да не бъде изразходвано прекалено много гориво. В края на октомври и началото на ноември 2015 New Horizons ще проведе ред маневри , за да промени своя курс и да се насочи към новата цел.
Помнение на специалистите от НАСА , продължението на пътешествието на космическата станция ще бъде с по малко разходи , от първоначалната мисия , и ще може да добави нови 'зашеметяващи ' данни. "За да долетим до обекта 2014 MU69,ще ни бъде нужно по малко гориво от полет до други потенциални цели , това значи , че ще имаме повече ресурси за допълнителни изследвания и за непредвидени горивни разходи. " коментира главният изследовател по проекта New Horizons Алан Стерн (Alan Stern).
Независимо от това, че специалистите от НАСА са препоръчали на екипа управляваш полета на New Horizons обекта 2014 MU69 като следваща цел , учените трябва да проведат детайлна експертиза и новата цел да бъде удобрена.
Мисията New Horizons трябва да завърши в средата на 2020 , изследвайки обекти в пояса на Койпер след орбитата на Плутон.
[www.lenta.ru]прочетена[649] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft