Товарният кораб Dragon се скачи към МКС

На 2 юли , КК Dragon на компанията SpaceX успешно се скачи с МКС . По информация от офицалната страница на станцията в Твитер

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[02-07-2018] Товарният кораб Dragon се скачи към МКС
На 2 юли , КК Dragon на компанията SpaceX успешно се скачи с МКС . По информация от офицалната страница на станцията в Твитер

"Астронавта Ричард Арнолд , използвайки манипулатора Canadarm2, е хванал космическият кораб в 13:54 , в този момент МКС се е намирала над Канада" се казва в съобщението.
Ракетата Фалкон-9 , с КК Dragon стартира от Кейп Канаверал на 29 юни. Разтоварването на кораба ще бъде утре .
Товарния кораб е доставил на МКС полезни товари около 2.7 тона , включително хранителни припаси и материали за научни експерименти. Това е 15 та мисия по снабдяване на МКС с помоща на Dragon.
КК Dragon е доставил на МКС интерактивен мобилен помошник за астронавтите - CIMON (Crew Interactive MObile сompanioN), който трябва да изясни възможностите на изкуствения интелект за сваляне на стреса от намиращите се на МКС изследователи. Освен това на борда на Dragon има материали за изследвания , свързани с методи за поливане на растерния, а също така за разработка на по ефективни средства срещи рак.
На 8 юни на станцията пристигнаха членовете на МКС 56/57 - Сергей Прокопиев ( Роскосмос ) , Серена Ауньон ( НАСА ) и Александър Хернс ( ЕКА ) . На станцията работят също така и Олег Артьомиев (Роскосмос) и Андрю Фойстел и Ричард Арнолд ( НАСА )
[ИтарТасс]прочетена[94] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft