Китай определи разписанието на първата си мисия до Марс

Китай е публикувал точно разписание за своята първа мисия към Марс. Марсохода ще достигне до Марс през февруари 2021г.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[02-06-2020] Китай определи разписанието на първата си мисия до Марс
Китай е публикувал точно разписание за своята първа мисия към Марс. Марсохода ще достигне до Марс през февруари 2021г.

След пристигането си на Марс, китайският марсходо трябва да работи в продължение на 90 марсиански дни , или малко над три земни месеца, това са съобщили от Китайската аерокосмическа научно техническа корпорация.
По рано бе съобщено , че първата китайска мисия към Марс ще стартира през юли-август 2020. Стартът ще се проведе от космодрума Венчан на острова Хайнан. Сондата 'Тянвен-1' максимално ще се приближи до планетата и ще спусне марсохода, след което ще продължи изследванията от орбита. Един от ключовите етапи от мисията - мекото кацане. Марсохода трябва да намали от 'крайцерска скорост' за междупланетно прелитане 4.8км/с до практическа нулева на 100 м от повърхноста на Марс. Тестовете за меко кацане на марсохода в земни условия бяха проведени през ноември 2019г в провинция Хебей.
Марсианският ровер на Китай представлява 200 килограмов шест колесен апарат , който е снабден с четири слънчеви батерии и ще има шест единици оборудване за иследване на марсианската почва , магнитни полета ,лед и атмосфера.
[РИА Новости]прочетена[282] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft