Американският товарен кораб 'Cygnus ' с товари за екипажа на МКС стартира от космодрум на САЩ

РН Атлас с товарния кораб Cygnus , който вози товари за МКС , успешно стартира от космодрума на остров Уоллопс ( щ Вирджиния ) . По информация от НАСА.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[02-11-2019] Американският товарен кораб 'Cygnus ' с товари за екипажа на МКС стартира от космодрум на САЩ
РН Атлас с товарния кораб Cygnus , който вози товари за МКС , успешно стартира от космодрума на остров Уоллопс ( щ Вирджиния ) . По информация от НАСА.

РН Атлас е стартирала в 15:59 наше време . Корабът Cygnus , който лети към МКС , е построен от корпорацията Northrop Grumman и ще достави на станцията около 3.7т товари - продоволствие, предмети от първа необходимост , оборудване за станцията и прибори и материали за научни експерименти. Скачването на кораба с МКС е запланирано за 4 ноември.
В частост екипажа ще получи специални жилетки AstroRad Vest, за защита от космическата радиация,които впоследствие се планира да се позлзват при мисии към Луната и Марс. Освен това към станцията се отправя и 'печката' Zero-G Oven, с помоща на която ще може да се прави пица в безтегловност. Температурата за готвене в устройството , което по много прилича на тостер , може да достига 363.3 градуса по Целзий. Екипажът ще получи и специален прибор за преработка на произведените в космоса на 3D притер изделия. Това устроийство ще позволи да се рецилират тези изделия и материала да се използва повторно.
НАСА планираше този полет да бъде на 21 октомври , но специалистите решиха да отложат полета тъй като по това време японският товарен кораб 'Канатори-8' не беше напуснал състава на станцията.
[ИтарТасс]прочетена[73] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft