От НАСА са успели да стартират двигателите на Voyager 1

Специалисти от НАСА са успели да стартират двигателите на междупланетната сонда Voyager 1, която се намира на разстояние над 20 милиарда км от Земята.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[03-12-2017] От НАСА са успели да стартират двигателите на Voyager 1
Специалисти от НАСА са успели да стартират двигателите на междупланетната сонда Voyager 1, която се намира на разстояние над 20 милиарда км от Земята.

За последно двигателите са пускани през 1980г.
"С тези двигатели , които още фунционират , след 37 г престой , ние ще може да удължим срока на служба на Voyager 1 с още две три години " е казала Сюзан Дод, ръководител на проекта в Лабораторията по реактивно движение на НАСА в Пасадена .
Сигналът е пътувал до космическият апарат 19ч и 35мин .
Voyager 1 бе изведен в космоса на 5 септември 1977г. Той стана първият апарат , който напусна пределите на СЛънчевата система и достигна междузвездното пространство. Сондата се движи със скорост 61хил км/ч и след около 40 хил години ще достигне разстояние 1.6 св.г от звездата от съзвездието Жираф.
Voyager 2 , бе изведен в космоса на 20 август 1977г. На космическите апарати са установени радиоизотопни термоелектрически генератори за захранване и предаване на данни лъм Земята. Също така на апаратите им и специални капсули с позлатен диск с диаметър около 30см , фоногарафическа капсула с игла за въспроизвеждане на записи. На тези носители има фото и аудио информация , която по замисъла, ще даде на потенциалните представители на извънземни цивилизации възможноста да узнаят за живота на нашата планета.
[ИтарТасс]прочетена[122] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft