Според информация от САЩ , руски военен спътник се е приближил до американски военен спътник

Руският военен спътник 'инспектор' Космос-2542 се е приближил към американския военен спътник шпионин USA-245, по информация от The Drive.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[03-02-2020] Според информация от САЩ , руски военен спътник се е приближил до американски военен спътник
Руският военен спътник 'инспектор' Космос-2542 се е приближил към американския военен спътник шпионин USA-245, по информация от The Drive.

Американското издание се опира на твит , на специлист в областа на астродинамиката , аспирант от Университета Пердю ( САЩ ) , Майкъкл Топсън. Според информацията руският КА е синхронизирал своята орбита с американския и се е разположил на разстояние около 150-300км . Тази информация Томпсън е получил , изучавайки открити данни от Командването на ВВС на САЩ .
The Drive отбелязва, че тъй като външния облик на USA-245 е известен , то фотографирането на този апарат едва ли е интересно за 'Космос-2542' . Вместо това, се предполага , че руския спътник може да отработва средства за дистанционно въздействие спрямо американския спътник.
От изданието напомнят , че освен пряк кинетически удар и роботехническо въздействие , на околоземна орбита може да се прилагат химически , радиоелетронни , микровълнови и лазерни средства за въздействие на 'вражески' КА.
През август 2019 , Министерството на отбраната на Русия заяви , че КА 2535 и КА 2536 успешно работят в изпитателн режим. Като една от задачите бе имено сближаване и 'инспекция' на състоянието на спътника.
'Космос-2542' бе изведен на орбита от Плесецк през ноември 2019 с леката РН 'Съюз-2.1в' с ускорител 'Волга' . В задачите на КА бяха обявени мониторинг на състоянието на руските спътници и заснемане на повърхноста на Земята.
USA-245 е от серията американски разузнавателни спътници КА KH-11 Kennen, който бе изведен на орбита от базата Ванденберг през август 2013 от тежката РН Delta IV Heavy.
[www.lenta.ru]прочетена[151] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft