Завърналите се от Русия бъдещи индийски астронвти ще продължат обучението си в Индия

Четиримата индйски астронавти , които се завърнаха ( в Индия ) в края на миналият месец , след преминаване на подготовка в Русия, сега ще продължат курса на обучение в Индия. Това е съобщил за журналисти ръководителят на Индйската организация за космически изследвания Кайласавадиву Сиван.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[04-04-2021] Завърналите се от Русия бъдещи индийски астронвти ще продължат обучението си в Индия
Четиримата индйски астронавти , които се завърнаха ( в Индия ) в края на миналият месец , след преминаване на подготовка в Русия, сега ще продължат курса на обучение в Индия. Това е съобщил за журналисти ръководителят на Индйската организация за космически изследвания Кайласавадиву Сиван.

"Те ( бъдещите астронавти ) се завърнаха в Индия на 28 март. Четиримата астронавта ще преминат специална подготовка за космическият полет" е казал Сивана за журналисти от IndiaTV.
От февруари 2020 , четирима идийци се обучаваха в Центъра за подготовка на космонавти 'Ю.Гагарин' в Русия. Имената на членовете напървият национален отряд от астронавти засега не се разгласява. Известно е само , че са мъже и всички са служили в индйските ВВС. Предполага се , че в първият полет ще полетят трима от тях , а един ще бъде резерва, като окончателния отбор ще бъде проведен по резултатите от пълния курс на подоготовка.
"Астронавтите ще имат специална физическа подготовка, която включва плаване и бягане.. Също така ще имат академически теоретически занятия , тъй като трябва да познават ракетата и обитаемият космически модул. Те също така ще се обучават и на тренажори. " е съобщил ръководителят на ISRO.
Той е добавил , че астронавтите ще бъдат обучени за методи на оцеляване при кацане в море, тъй като се планира , техният модул за кацане да се приземява на вода. Първите индийски астронавти ще се обучават в Бангалор в южната част на страната, а също така ще преминат курс по оцеляване в пристанище Кочин на югозападното крайбрежие на Индостан.

Пилотираната програма 'Гаганьян'

През август 2018 премиер министърът на Индия Нарендра Моди официално обяви , че неговата страна ще изпрати на орбита първи национален космически екипаж през август 2022, когато Индия ще отбелязва 75г от освобождаването от британско колониално господство. Названието на проекта 'Гаганьян' ( от санскриското 'гагана' - небеса ) - , т.е. ' небесен кораб'
Планира се , тримата члена на екипажа да прекарат на орбита от пет до седем дни. Според плановете, преди това трябва да бъдат реализирани поне два старта на кораба в безпилотен режим за проверка на оборудването.
Но , както бе съобщено през ноември миналата година , от ръководителят на ISRO Кайласавадивъ Сиван , поради пандемията от коранавирусна инфекция , много от дейностите по проекта са спрени и изпращането на орбита на мисията 'Гаганьян' може да се забави , и засега точните срокове на първият индийски пилотиран полет не са обявени.
[ИтарТасс]прочетена[38] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft