Станаха известни имената на астронавтите , които първи ще полетят с новите кораби Starliner и Dragon

Имената на астронавтите , които първи ще направят полети на космическите кораби CTS-100 Starliner и Dragon ,бяха оповестени в петък на пресконференция в центъра за космически полети Джонсон в Хюстън .

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[04-08-2018] Станаха известни имената на астронавтите , които първи ще полетят с новите кораби Starliner и Dragon
Имената на астронавтите , които първи ще направят полети на космическите кораби CTS-100 Starliner и Dragon ,бяха оповестени в петък на пресконференция в центъра за космически полети Джонсон в Хюстън .

Както е съобщил , директорът на НАСА Джим Браиденстайн , създавания от Боинг кораб CTS-100 Starliner ще бъде пилотиран от Ерик Боу и Крис Фергюсън, които вече са летели на кораби от серията Space Shuttle, а също така Никол Амапу-Манн , за която предстоящия полет ще бъде първи. На космическия кораб Dragon, който се създава от компанията SpaceX , първи пилотиран полет ще направят Боб Брекен и Дъг Харли . Те ще отработват скачването с МКС.
Първи редовен полет към МКС на CTS-100 Starliner ще направят Джон Кассада и Сунита Улямс, а на Dragon - Накъл Хопкинс и Виктор Гловер.
"За първи път от 2011 , американските астронавти ще направят полети на американски космически кораби , от територията на САЩ" е подчертал директорът на НАСА . До сега американските астронавти , летяха до МКС на борда на руски космически корби.
Космическият кораб Dragon бе доставен на 14 юли на космодрума Кейп Канаверал . Както се очаква , отначало , той ще бъде тестван в безпилотен режим, предположително през есента на тази година. Този полет ще бъде обозначен като Демо-1. Датата на пилотираният полет ще бъде оповестена по късно.
Първият непилотиран полет на КК Starliner , както се очаква ще бъде в края на тази година или началото на следващата, поради проблеми открити по време на изпитанията на двигателите за аварийно прекратяване на полета. По информация от миналата седмица от space.com , по изказване на вице президента на компанията Боинг , Джон Малхоланд , пилотираният полет може да бъде проведен в средата на 2019.

[ИтарТасс]прочетена[83] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft