SpaceX планира нов старт на ракетата Falcon 9 и капсулата Dragon на 19 декември 2011

От компанията Space Exploration Technologies казват , че предстоящият старт на тежката ракета носител Falcon 9 с орбиталната капсула Dragon ще се състо не по рано от 19 декември 2011г, и по този начин , SpaceX ще проведе второто изпитание на Falcon 9 една година след първото, макар да имаще планове това да стане по рано.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[04-10-2011] SpaceX планира нов старт на ракетата Falcon 9 и капсулата Dragon на 19 декември 2011
От компанията Space Exploration Technologies казват , че предстоящият старт на тежката ракета носител Falcon 9 с орбиталната капсула Dragon ще се състо не по рано от 19 декември 2011г, и по този начин , SpaceX ще проведе второто изпитание на Falcon 9 една година след първото, макар да имаще планове това да стане по рано.

По думи на Кирстин Грентем , менаджер в SpaceX по връзки с общественоста , сега тяхната компания взаимодейства с НАСА , за да се осигури техническо взаимодействие със съществуващите американски космически системи , а от друга страна - за да се повиши безопасноста на полета на Dragon на орбита. "Сега , ние се ориентираме на това , че компанията ще е готова за старт на 19 декември" - казва Грентем."много моменти , свързани със старта зависят от НАСА , а също така международните партньори , участници в проекта МКС".
Напомняме , че в рамкиет на своето изявление в американския Национален Прес-клуб , директора на SpaceX Елон Маск каза , че допуска възможноста за забавяне на старта на Dragon . При това по негови думи , в реалност забавянето може да е до януари 2012г.
Според приетия сега график на стартовете , руските 'Прогрес' ще полетят към МКС на 30 октомври и 26 януари, а пилотираните 'Съюз' може да полетят на 12 ноември и 20 декември .
През миналата година SpaceX проведе изпитания на Dragon на 8 декември.
По рано руската страна заяви , че има готовност да разгледа възможностите за скачване с МКС на първият частен космически кораб , разработен от частната компания SpaceX , но само след успешен демонстрационен полет , гарантиращ виско ниво на надежност и безопасност. По рано от SpaceX се обърнаха към НАСА с молба да разреши скачване с МКС на първият частен космически кораб през декември 2011г.
"Ние няма да дадем съгласие за скачване , преди да бъде осигурено необходимото ниво на надежност и безопасност. Засега , ние нямаме никакви потвърждения за това , че частниет космически кораби съответстват на приетите норми за безопасност на космическите полети . За потвърждение на това е необходимо да се изучат всички данни от демонстрационен полет , който е планиран за 2011, и който засега не се е състоял" - е казал Алексей Краснов, началник на управлението по пилотирани програми на Роскосмос.
По негови думи , съвместна работна група по безопасност разглежда възможност за реализация на скачване с МКС , сано на основата на данни от успешен демонстрационен полет.
Краснов е напомнил, че частниет космически системи , разработвани сега в САЩ , няма да се скачват към МКС в автоматичен режим , както правят руските 'Съюз' и 'Прогресс' . "Също така както се скачват европейските ATV - посредством захващане с манипулатора от станцията и съединяване към док за скчване. Т.е преди разрешаване за скачване на частна транспортна система , трябва да са направени всички необходими изпитания и съгласования, както беше в случая с европейските партнньори преди операции по скачването на европейския товарен кораб ATV" - е казал Краснов.
Началника на управлението по пилотирани порграми на Роскосмос е уверил , че в крайна сметка , частните космически кораби ще се скачват с МКС. "Аз смятам , че анализа на демонстрационния полет ще бъде проведен. Всичко е реално , и в крайна сметка , частните космически кораби ще се скачват с МС , и това ще бъде добре , тъй като ще бъде осигурена необходимата устойчивост на програмата за по нататъчно развитие на МКС. Но всичко с времето си " е казал в заключение Краснов.
[CyberSecurity]прочетена[447] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft