Рогозин е съобщил , че корабът 'Орел' ще направи облитане на Луната една година по рано от запланираното

Новият руски кораб 'Орел' трябва да направи пилотирано облитане на Луната през 2028. Това е съобщил генералният директор на Роскосмос Дмитрий Рогозин в интервю за телеканала 'Русия-24'

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[05-01-2021] Рогозин е съобщил , че корабът 'Орел' ще направи облитане на Луната една година по рано от запланираното
Новият руски кораб 'Орел' трябва да направи пилотирано облитане на Луната през 2028. Това е съобщил генералният директор на Роскосмос Дмитрий Рогозин в интервю за телеканала 'Русия-24'

"След изпращането на Луна-27, ще започне отработването на луниият модул за излитане и кацане. След което , през 2028 , ние ще изпратим екипаж в полет около Луната , през 2030 ще направил кацане с екипаж на Луната" е заявил Рогозин.
По рано в презентация на първият зам директор на Роскосмос , Юрий Урличич, представена на XLIV Академически четения по космонавтика в памет на С.П.Корольов, бе съобщено , че облитане на Луната с безпилотен кораб 'Орел' се планира за 2028 , а пилотиран полет и отработване на скачване на кораба с лунния модул се планира за 2029.

Рогозин е разказал , че вече е сглобен макет на кораба за започване на статическите изпитания.
"Корпорация 'Енергия' по случай новата година направи подарак - сглоби макет на кораба за начало на статическите изпитания. Това е вече готов кораб" е казал той.
Рогозин е подчертал , че руският кораб се отличава от всички съществуващи в момента космически кораби с това, че 'Орел' е направен за покоряване на далечния космос и полети до Луната. "Той има толкова мощна термо защита, че може да се завръща на Земята на 2ра космическа скорост , ( 11км /с ) " е поясник директорът на държаваната корпорация.
Рогозин е отбелязал , че че корабът ще бъде предназначен за многократно използване . 'Орел' е планиран да се използва поне за три полета до Луната и 10 до МКС.
"Той е планиран за 4 човека, но по принцип може и шест човека да се изпращат в космоса за кратки полети" е казал Рогозин.
Дейностите по създаването на кораба 'Орел' вървят по график , е казал генералния директор на Роскосмос. "Ние планираме , именно от космодрума Восточний да направим първият старт с този кораб. Вече говорим за това ,условно на 15 декември 2023 е запланиран полет на 'Орел' с ракета 'Ангара' - отначало в безпилотен вариант , след което ще последва безпилотен , но със скачване с МКС, а третият старт ще бъде вече с екипаж за МКС. По нататък , именно с този кораб , но вече с използване на по мощни носители , ще достигнем до лунната орбита" е казал Рогозин.

[ИтарТасс]прочетена[141] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft