Китай клонира руският 'Морски старт'

Китайската компания CASC (China Aerospace Science and Technology Corporation) за първи път проведе старт на леката РН Long March 11 от разположена в Жълто море стартова площадка.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[05-06-2019] Китай клонира руският 'Морски старт'
Китайската компания CASC (China Aerospace Science and Technology Corporation) за първи път проведе старт на леката РН Long March 11 от разположена в Жълто море стартова площадка.

Носителят е извел на околоземна орбита седем спътника . Сред тях в частност има един КА предназначен за прогнозиране на възникването на тайфуни, и два за осигуряване на телекомуникации.
"Според мен , китайците ги интересура самата технология. Ние знаем и виждаме , че те на широк фронт работят по всички технологически възможности. Те могат да си го позволят - втората икономика в света са ,както се казва направо са първата. Най-голямата страна по население , те може да си позволят да работят по широк технологически фронт , да отработват всякакви възможни технологии" е коментирал за РИА Новости член кореспондента на Руската Академия за Космоанвтика Андрей Йонин.
През май стана известно , че Китай планира през 2020 да изстреля своята първа ракета с първа степен за многкратно употреба.
През май 2015 бе съобщено , че китайските власти са проявили интерес за закупуване на плаващия космодрум 'Морски старт' и командния кораб.
Четири-степената ракета Long March 11 е предназначена за извеждане на ниска околоземна орбита до 700 кг полезни товари Първият старт на носителя , създаден на основата на междуконтиненталната балистическа ракета Dong Feng 31, бе проведен през септември 2015г .
По рано стартове от морска платформа предлагаше само Русия. В рамките на проекта 'Морски старт' три степенната ракета ( включително ускорителя ДМ-SL) средно тежка РН 'Зенит-3SL' , която се изстрелваше от плаващата платформа от приекваториален район може да доставя на геопреходна орбита не повече от 6.1т полезни товари. В момента стартовете на този носител , който се произвежда в Украна , са замразени , а вместо него се предполага да се използва създаваната в Русия РН 'Съюз-5' ('Иртиш') или една от нейните модификации.
[www.lenta.ru]прочетена[119] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft