Индийската мисия 'Чандраян-3' се отлага за 2021г

ISRO планира да изпрати към Луната третата автоматическа експедиция 'Чандраян-3' в първата половина на 2021г. Това е съобщил министърът Джитендра Сингх , който курира в индйското правителство атомомния и космически отрасъл.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[05-03-2020] Индийската мисия 'Чандраян-3' се отлага за 2021г
ISRO планира да изпрати към Луната третата автоматическа експедиция 'Чандраян-3' в първата половина на 2021г. Това е съобщил министърът Джитендра Сингх , който курира в индйското правителство атомомния и космически отрасъл.

"Оринтиривъчния график за старт на 'Чандраян-3' е първата половина на 2021г. Мисията 'Чандраян-3' е разработена на основата на уроците , извлечени от мисията 'Чандраян-2' " - информационното агентство PTI. цитира думите на Сингх. Министърът е добавил , че в новият вариант е повишена надежноста на конструкцията на апаратите и в същото време максимално са съхранени възможностите на 'Чандраян-2'.
В края на 2019 Сингх съобщи , че стартът на 'Чандраян-3' е запланиран за 2020г. Но сега министърът е отбелязал , че старта се отлага . Чиновникът е заявил , че работата над новия модул за кацане върви с пълна сила.
Модулът за кацане 'Викрам' , влизащв състава на индйската автоматична лунна експедиция 'Чандраян-2' , трябваше да реализира меко кацане на повърхноста на ЛУната на 7 сеп 2019, но на височина около 2км над Луната , апаратът загуби връзка с центъра за урапвление на полета и се разби в лунната повърхност. 'Викрам' трябваше да достави на повърхноста на Луната лунохода 'Прагаян' , който трябваше да изследва област в района на Южния полюс нс Луната. При това , орбиталната 'част' от мисията продължава да работи на орбита около Луната.

Подготовката за полет на индйстките астронавти продължава.

По повод на подготовката на първата индйска национнала пилотирана мисия 'Гаганян' , министърът е отбелязал , че по време на полета екипажа на космическия кораб ще проведе серия биологически и физически експерименти. "Четири биологически и два физически научни експеримента свързани с микрогравитацията са избрани от предложените от академическите институти" е отбелязал Сингх.
Той е добавил , че индийските компании си сътрудничат в разработката и производството за първият национален космически екипаж - на бордова аптечка , система за наблюдение на здравословното състояние на екипажа, оборудване за оцеляване в екстремални ситуации , дозиметри , системи за гасене на пожари. Освен това , индйските медици са преминали триседмична подготовка по космическа медицина при съдействието на Националния център за космически изследвания във Франция .
През август 2018 , премиер министърът на Индия Нарендра Моди съобщи , че страната ще изпрати на орбита първият национален екипаж към 2022г , когато ще се отбелязва 75 от независимоста на Индия. Названието на мисията 'Гаганян' се превежда като 'небесен кораб' . Преди това са запланирани два безпилотни старта с манекени на борда. В момента група от четири кандидата преминават подготовка в руския център за подоготовка на космонавти 'Ю.А.Гагарин' .
[ИтарТасс]прочетена[360] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft