New Shepard направи пореден суборбитален полет с пътници на борда

Компанията Blue Origin успешно проведе на 4 август 2022 пореден суборбитален полет на New Shepard с шест пътника на борда.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[06-08-2022] New Shepard направи пореден суборбитален полет с пътници на борда
Компанията Blue Origin успешно проведе на 4 август 2022 пореден суборбитален полет на New Shepard с шест пътника на борда.

Стартът от космодрума в района на град Ван Хорн ( щ Тексас , САЩ ) е бил проведен в 13:57UTC (16:57 наше време),, след което коарбът се е издигнал на височинаоколо 100км , при което пътниците са били за кратко в състояние на безтегловност. Малко след това , корабът се е отделил от носителя , който в автоматичен режим се е приземил на космодрума. Капсулата с пътниците след няколко минути също се е приземила с използването на парашутна система. Полетът е продължил общо малко над 10 мин.
В този полет са взели участие инженерът от Египет Сара Сабри , а също така предприемачът от Португалия Марио Ферейро. А също така британско американската алпинистка Ванеса О'Браен, която има изкачване на Еверест , основателят на групата Dude Perfect Коби Котон , сътрудникът на Blue Origin Линкт Кели , а също така бившият директорна компанията Y-COM Стив Янг.
[Новости Космонавтики]прочетена[74] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft