РН 'Протон-М' успешно изведе в космоса метео спътника 'Електрон-Л'.

РН 'Протом-М' с хидрометео-спътника 'Елетрон-Л' 4 в неделя, е стартирала от площадка номер 81 на космодрума Байконур.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[06-02-2023] РН 'Протон-М' успешно изведе в космоса метео спътника 'Електрон-Л'.
РН 'Протом-М' с хидрометео-спътника 'Елетрон-Л' 4 в неделя, е стартирала от площадка номер 81 на космодрума Байконур.

Челната група се е отделила успешно от третата степен 585 сек след старта. След това , извеждането до геостационарна орбита ще продължи за сметка на ускорителят 'ДМ-03'
С помоща на 20см телескоп на иститута по приложна математика 'Келдиш' , разположен в г. Усурийск , е било зафиксирано успешното включване на ускорителя , който в рамките на няколко часа трябва да изведе спътника на орбита близка до геостационарната.
Спътниците от серията 'Електрон-Л' , намирайки се на геостационарна орбита, позволяват да се получават и обработват многоспектрални снимки на облачноста и земната повърхност на целия наблюдаван диск на Земята, да се получават хидрометеорологически данни на орбита , да се провеждат телекомунукационни дейности в частност разпространяване , обмен на хидрометео и хелиофизически данни , а също така да се ретранслират сигнали от аварийните радио шамандури от системата 'Коспас-Сарсат'.
Първият спътник от серията 'Електрон-Л' бе изведен в космоса през януари 2011, през октомври 2016 връзката с него бе загубена. 'Елетро-Л' 2 бе изведен на орбита през 2015, а 3 - през 2019 . Те продължават да фунционират и до момента.
[ИтарТасс]прочетена[77] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft