Китай е провел изпитание на ръката манипулатор установена на китайската орбитална станция.

На 6 януари 2022 , Китай е провел успешно изпитание по преместването на товарният КК с помоща на ръката манипулатор , установена на националната космическа станция.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[06-01-2022] Китай е провел изпитание на ръката манипулатор установена на китайската орбитална станция.
На 6 януари 2022 , Китай е провел успешно изпитание по преместването на товарният КК с помоща на ръката манипулатор , установена на националната космическа станция.

"На 6 януари 2022 в 06:59 по пекинско време ( 00:59 наше ) след около 47 мин междусистемно взаимодействие , изпитанието по преместването на товарният космически кораб 'Тянчжоу-2' с помоща на роботизираната ръка манипулатор е достигнало пълен успех" - се казва в заявлението . В документа се подчертава , че Китай за първи път е изпитал установената на космическата станция ръка-манипулатор за пренасянето на едро габаритни товари.
Ккакто се казва в съобщението , изпитанията са започнали в 06:12 пекинско време ( 00:12 наше ) . След като , товарният КК 'Тянчжоу-2' се е разкачил от базовия модул на станцията, ръката манипулатор го е преместила встрани , а след това е проведена обратната операция и корабът е бил върнат на предишното място . След което 'Тянчжоу-2' се е скачил отново.
В момента на станцията работи екипаж от трима човека : КК "Шенчжоу-13' с тайконавти на борда бе изведен в космоса на 16 октомври 2021. Те ще останат на станцията шест месеца , по време на престоя си ще продължат строителството на станцията. На 7 нормври екипажът проведе дейности на външната страна на станцията.
[ИтарТасс]прочетена[138] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft