Прототипът Starship SN15 направи успешен полет.

Компанията SpaceX проведе успешно изпитание на прототипа Starship , което включваше излитне , издигане и после вертикално кацане.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[06-05-2021] Прототипът Starship SN15 направи успешен полет.
Компанията SpaceX проведе успешно изпитание на прототипа Starship , което включваше излитне , издигане и после вертикално кацане.

Прототипът на кораба Starship с носови обтекатели и стабилизатори , който е с обозначаението SN15, в продължение на няколко минути се издигна на височина около 10км . След което направи плавно кацане на площадката раазположена блозо до стартовия комплекс в района на Бока-Чика (щ Тексас ) .
'Планово кацане на Starship " е написал в Твитер Илон Мъск
В предишния изпитателен полет на прототипа Starship , който се състоя на 30 март , апаратът се разби при кацането. По време на аналогични изпитания през декември 2020 и февруари 2021 , прототипите се взривяваха при кацане. В началото на март SpaceX успя да приземи Starship , но въпреки това , няколко минути по късно той се взриви
На кадрите от транслацията при кацането на Starship SN15 се вижда , че в продължение на няколко минути , в долната част на кораба има пожар, но огънят бе овладян . По думи на водещия на транслацията, Starship 'успешно се приземи' по време на изпитателния полет, в рамките на който бе планово изключен единият от трите двигателя на кораба.
Космическият кораб за многократно използване Starshipе се планира да се използва за полети до Марс и е планиран за 100човека. Мъск по рано съобщи , че първият изпитателен полет на околоземна орбита , по всяка вероятност ще бъде проведен през тази година .
[ИтарТасс]прочетена[399] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft