Първият в света Космически хотел ще предлага баскетбол и скално катерене при ниска гравитация

Почивките извън Земята скоро ще бъдат възможни много по лесно . Това ще стане възможно , защото в галактиката ще се появи първият комсически хотел.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[06-09-2019] Първият в света Космически хотел ще предлага баскетбол и скално катерене при ниска гравитация
Почивките извън Земята скоро ще бъдат възможни много по лесно . Това ще стане възможно , защото в галактиката ще се появи първият комсически хотел.

Компанията Gateway Foundation, която е създадена специално за да основе бизнес космодрум , в момента разработва дизайна на първият космически хотел , който ще се казва Von Braun Rotating Space Station. Много вероятно това ще е първата частна космическа станция и според плановете на компанията , този амбициозен проект ще бъде завършен към 2025.
"По всяка вероятност , пътуването в космоса ще е още една опция за прекарване на отпуската , подобно на пътуване на лукзозен кораб в океана или посещаване на Disney World" казва Tim Alatorre, главен архитект в проектирането на станцията .
На базата на концепцията , изградена от Wernher von Braun, чието име ще ности хотела , космическия хотел / станция ще представлява 623 foot в диаметър , въртящо се колело , което по този начин ще създава гравитационна сила , подобна на лунното притегляне. Станцията ще използва много от съществуващите технологии които се изпозват в МКС, но създаваната , макар и минимална гравитация , ще прави краткото и дълготрайното пребиваване много по комфортно.
Въртящото се колело на Von Braun ще се състои от 24 индивидуални модула , които ще са снабдени със животоподържащи системи и каюти за спане . Компанията Gateway Foundation планира на станцията да работят 400 човека , а също така част от модулите да бъдат продадени като частни резиденции , или отдадени под наем към правителството , а останалите да бъдат превърнати в луксозен космически хотел .
Компанията планира хотела да има същите удобства като скъп имот в Ню Йорк , Токио или Париж. " Там също така ще има много неща , които ги има при едно пътуване с луксозен кораб - ресторанти , барове , музикални концерти , кинотеатри , учебни семинари ."
Компанията Gateway Foundation планира хотела да побира около 100 гости всяка седмица , след пускането в експлоатация. Като добавка към спиращите дъха изгледи към Луната и Земята , гравитацията на станцията предполага , че ще може да има нормални ресторанти за хранене , нормални бани - тоалетни които също ще работят добре . Също така ще се предлага баскетбол и скално катерене при ниска гравитация. Компанията предвижда в бъдеще да прелага и пътувания до други станции и до Луната.
Станцията Von Braun е само първата част от плановете на компанията Gateway Foundation за хотели в кососа . Към 2030 , компанията се надява да има още две други станции на орбита , които ще могат да поемат до 10000 посетители за година . В момента , компанията очаква фирми като SpaceX or Virgin Galactic да започнат своите туристически полети с което ще отворят вратите за масовите посетители.
прочетена[149] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft