Китай на авиоизложението в Чжухай е представил базовия модул на бъдещата национална космическа станция

Китай за първи път е представил пред масовата публика пълноразамерен макет на базовия модул на своята национална космическа станция на провеждащия се в Чжухай международен авиосалон Airshow China - 2018.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[07-11-2018] Китай на авиоизложението в Чжухай е представил базовия модул на бъдещата национална космическа станция
Китай за първи път е представил пред масовата публика пълноразамерен макет на базовия модул на своята национална космическа станция на провеждащия се в Чжухай международен авиосалон Airshow China - 2018.

17 метровия модул 'Тяхьхе' ('Млечен път' ) се демонстрира на стенда на Китайската корпорация по аерокосмическа наука и техника (CASC).
Според плановете в момента , станцията ще се състои от три модула - един базов и два лабораторни . Масата на всеки от тях е в рамките на 20 тона.
Извеждането на базовия модул на орбита е запланирано за 2019 от космодрума Венчан с помоща на РН от тежък клас 'Чанчжен-5В'. След това към него ще се скачат двата допълнителни модула. Въвеждането на станцията в експлоатация е запланирано за 2022г. Предполага се че тя ще фунционира поне 10 години.
Станцията е планирана в дългосрочен план да подържа три члена екипаж, но в периода на смяна на екипажите, тяхното количество ще достига до 6 човека . Базовият модул е снабден с три възела за скачване и два порта , които ще се използзват за приемане на пилотирани КК , товарни кораби и други космически апарати.
Китай обещава да направи своята бъдеща станция отворена за мнгостранно сътрудничество и арзлични международни проекти .
Освен това , Пекин планира да реализра първи стартове на нови РН от среден класс , работещи на течно гориво към 2020г.
Става въпрос за ракетите 'Чанчжен-6А', 'Чанчжен-7А' и 'Чанчжен-8'. Според информацията , те ще се отличават с невисока себестойност на изстрелването , съкратени цикли за подготовка и повишена безопасност.
Коментирайки перспективите за използванеот на новите ракети , чиновникът е отбелязал готовноста на корпорацията да развива пазара за бизнес стартове и да предоставя в това число и на международни клиенти разнообразни услуги , организирайки както индивидуална , така и попътна доставка на товари в космоса.
В частност РН 'анчжен-8' ще може да извежда на слънчево синхронна орбита от три до 4.5т полезен товар.
Сън Вейган е съобщил , че през 2019 ще бъде проведен старт на РН 'Чанчжен-11' за първи път от морска платформа . Твърдогоривните ракети от този тип се експлоатират от 2015 и са предназначени за извеждане на орбита на малки спътници.
Ученият също така е инормирал за плановете на корпорацията да предостави към края на тази година уникална твърдогоривна ракета носител от малък клас 'Цзелун' , стойноста на старта на която няма да превишава 25 млн юаини (3.63 млн долара)
[ИтарТасс]прочетена[94] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft