Още една африканска държава се записа в 'космическия клуб'

Първият космически апарат на Гана - GhanaSat-1 достигна запланираната околоземна орбита и започна да предава данни. По информация от TechCrunch.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[08-08-2017] Още една африканска държава се записа в 'космическия клуб'
Първият космически апарат на Гана - GhanaSat-1 достигна запланираната околоземна орбита и започна да предава данни. По информация от TechCrunch.

GhanaSat-1 - е кубсат , създаден от група инженери от Университета на нациите в град Кофоридуа. За разработката на апарата са похарчени и 50 хил долара и е работено около две години . При това финансирането е осъществено от Японското космическо агентство.
"Този спътник има две мисии. На борда на апарата има камери за наблюдение на бреговата линия на Гана . Също така ние планираме да използваме получените от спътника данни в училишната програма. " е пояснил ръководителя на проекта Ричард Дамоа.
Стартът на РН Фалкон-9 с GhanaSat-1 и други космически апарати се състоя през юли тази година. Дамоа се надява , че техния успех ще послужи за пример на другите африкански страни. Свои космически апарати имат ЮАР, Нигерия , Кения и Етиопия. А Ангола вече е заявила своите планове за извеждане в космоса на свой спътник в рамките на година. От своя страна , специалистите от Гана вече разработват GhanaSat-2 при подръжката на правителството.
[www.lenta.ru]прочетена[79] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft