Китайската компания Commsat към 2022 планира да създаде мрежа от спътници за IoT

Китайската иновационна компания Commsat е обявила за планове към 2022 да създаде на ниска околоземна орбита мрежа от 72 спътника за връзка , които ще осигуряват устойчива работа на устройства от IoT

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[08-12-2018] Китайската компания Commsat към 2022 планира да създаде мрежа от спътници за IoT
Китайската иновационна компания Commsat е обявила за планове към 2022 да създаде на ниска околоземна орбита мрежа от 72 спътника за връзка , които ще осигуряват устойчива работа на устройства от IoT

В петък са били успешно изведени в космоса първите седем малки спътника на тази компания под названието 'Пяочун' ( "Божа кравичка" ). Те, заедно с да телекомуникациони спътника за Саудитска Арабия бяха изведени на орбита с помоща на РН 'Чанчжен-2D" /CZ-2D/, която стартира от космодрума Цзюцюан.
След завършване на орбиталното тестване , спътниците от тази серия ще бъдат използвани за отработване на технологии IoT, които в перспектива ще се използват в различни области , включително охрана на дивите животни , организиранен на аварйно спасителни операции , мониторинг на транспортни средства и съдове , логистично съпровождане.
Както е съобщил ръководителя на проекта, главния изпълнителен директор на компанията Commsat Се Тао , един от изведените спътници има маса над 100 кг , а останалите са до 10 кг и са от групата на наноспътниците.
Експертите прогнозират широка популяризация на IoT устройствата към 2020г. Във връзка с това , много китайски и чуждестранни предприятия са започнали създаване на мрежи от ниско-орбитални спътници за връзка.
Commsat се занимава с изследвания в сферата на иновационното използване на малки спътници и разработка на технологии и системи за връзка и създаване на спътникови групировки. Инвестор на компанията е Сианския институт по оптика и точна механика към Академията на Науките на Китай.
[Синхуа]прочетена[103] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft