Товарният КК Dragon се скачи с МКС

В неделя , американският товарен космически кораб Dragon успешно се скачи с МКС.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[08-12-2019] Товарният КК Dragon се скачи с МКС
В неделя , американският товарен космически кораб Dragon успешно се скачи с МКС.

С помоща на дистанциония манипулатор, корабът бе приближен към шлюза за скачване на модула 'Harmony' и след това бе реализирано скачването . Захващането на кораба с помоща на манипулатора бе осъществено от астронавта на ЕКА Лука Пармитано , с асистенцията на Андрю Морган ( НАСА ) , а Джесика Меир (НАСА) е контролирала телеметрията.
Стартът на РН Фалкон-9 бе реализиран през миналия четвъртък от Кейп Канаверал . Корабът достави на МКС 2.5т полезни товари , в това число 998кг материали за серия от 38 научни експеримента с многоканалния спектрометър, прибор за изучавае на горенето в условията на микрогравитацията, медицинска апаратура за оценка на състоянието на мусколите на астронавтите в условията на орбиталния полет, оборудване за експеримента по производство на бира , а също така 'хотел за роботи' - платформата RiTS (Robot Tool Stowage) , която ще бъде установена на външната повърхност на МКС, на която ще се позиционират роботизирани системи в период , когато не се използват от астронавтите. Корабът ще остане в състава на МКС до началото на януари , след което ще се завърне на Земята.
Този полет на кораба Dragon към МКС е 19 ти в рамките на програмата на НАСА за доставка на товари на МКС от частни космически кораби. Тази капсула е използвана вече за два предишни полета - през 2014 и 2017.
В момента на МКС работят руснците Александър Скворцов и Олег Скрипочка , американците Андрю Морган , Кристина Кук и Джесика Меир , а също така астронавта на ЕКА Лука Пармитано.
[ИтарТасс]прочетена[55] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft