Китай реализира старт на две РН от един космодрум в рамките на 6часа

В рамките на 6часа , Китай изстреля две ракети носител от среден клас 'Куайчжоу-1А' с общо 7 спътника на борда.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[08-12-2019] Китай реализира старт на две РН от един космодрум в рамките на 6часа
В рамките на 6часа , Китай изстреля две ракети носител от среден клас 'Куайчжоу-1А' с общо 7 спътника на борда.

Стартовете на ракетите 'Куайчжоу-1А' са реализирани от космодрума Тайюан от провинцията Шанси в северен Китай, и демонстрира възможностите на Китай за бързо реагиране и изстрелване на апарати в космоса в кратки срокове при необходимост.
Първта ракета изведе в космоса спътника за оптическо наблюдение Jilin-1 02B, който е с високо разрешение и е от нов тип. След извеждането на плановата орбита, Jilin-1 02B заедно с по рано изведените 14 други спътници от серията Jilin ще съставят мрежа и система за дистанционно изследване на земята и ще предоставя за клиенти по големи обеми данни и по качествени в сферата на селското стопанство и управляване на ресурсите и охрана на околната среда.
Втората ракета изведе група малки апарати
'Хеде-2А' и 'Хеде-2В' които ще събират информация за околната среда , спешна връзка в извънредни ситуации , услуги по събиране на информация за самолети и морски съдове.
'Тяньи-16' и 'Тяньи-17' спътници за изследване на Земята със средно разрешение, които ще провеждат наблюдения на полярните области.
'Тяньци-4А' и 'Тяньци-4В' - това са нискоорбитални спътници за IoT. След извеждане на плановата орбита , те ще образуват съзвездие от 5 спътника за осигуряване на глобално предаване на данни IoT и аварийните служби за държавни и бизнес потребители.
[Новости Космонавтики]прочетена[121] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft