Астроном любител е фотографирал американската мини X-37B

Холандски астроном любител е успял да направи снимка на американската секретна мини совалка X-37B, която е в космоса на мисия.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[08-07-2019] Астроном любител е фотографирал американската мини X-37B
Холандски астроном любител е успял да направи снимка на американската секретна мини совалка X-37B, която е в космоса на мисия.

В края на юни и началото на юли , използвайки 10 инчов телескоп снабден с камера, Ралф Ванденберг (Ralf Vandebergh ) , холандски астроном любител , е успял да фотографира американската военна секретна совалка X-37B на орбита 210 мили от повърхноста на Земята.
"На снимката може да се различи част от носа , товарния сектор и част от опашката" е казал Вандебер за Space.com.
Ванденберг е разказал , че е дебнал совалката с месеци и окончателно е успял да я локализира през май 2019. Но за да се направят снимки е отнело още няколко месеца.
"Когато аз се опитах да я открия отново , през средата на Юни , не успях да я намеря в предвиденото време и на предвиденото място . По всяка вероятност совалката е напрваила маневри . Благодарение на любителската мрежа за проследяване на спътници , не след дълго успях да я засека на орбита отново и успешно да направя няколко снимки на 30 Юни и 2 Юли 2019" е казл Ванденберг.
Боинг е построил поне две совалки X-37B за USA Air Force през средата на 2000 те за сумата около 1 милиард долара. От една страна това е малко копие на американските Space Shuttle, които спряха да летят през 2011, X-37B е по малка , за много кратна употреба.
От USA Air Force описват X-37B като тестов орбитален кораб - OTV.
X-37B бе изведена в космоса на своята първа мисия през април 2010.
Текущата мисия на X-37B - OTV-5 е пета подред и започна на 7 септември 2017, когато совалката бе изстреляна с помоща на Фалкон-9 от космическия център Кенеди във Флорида.
Предишната мисия бе рекордна по продължителност и продължи 717 денонощия.
прочетена[416] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft