Нови технически проблеми при сглабянето на телескопа James Webb

По данни от SpaceNews , ръководителя на проекта е разказал , че по време на преместването от едн цех в друг на слънцезащитния екран на телескопа James Webb са паднали няколко 'болта и шайби'

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[08-05-2018] Нови технически проблеми при сглабянето на телескопа James Webb
По данни от SpaceNews , ръководителя на проекта е разказал , че по време на преместването от едн цех в друг на слънцезащитния екран на телескопа James Webb са паднали няколко 'болта и шайби'


Ръководителя на проекта по създаване на James Webb Грег Робинсон на среща с членовете на Съвета по космически изследвания на 3 май е разказал , че по време на преместване в края на април от един цех в друг на уникалния слунцезащитен екран на телескопа , от него са паднали няколко болта и гайки.
Това е станало на предприятието на Northrop Grumman в Редондо-Биич , щ Калифорния, където сега се провежда окончателното сглабяне на телескопа. Болтовете и шайбите са били открити на пода от техниците , в помещението след доставката на екрана от акустичната камера в цех за подоготовка към вибро изпитания. "Ние сега се опитваме да оценим , какви мерки ще трябва да бъдат взети , е отбелязал Робинсон. Разбира се , това не е ужасно известие , но и нищо хубаво няма в това"
По рано при проверка на работата на слънцезащитния екран , който е с размери на тенисен корт, това са пет слоя полиамидно покритие , всеки слой с размери на човешки косъм , бяха открити разкъсвания с дължина до 10 см.

Телескопа , който е именуван в чест на James Webb , ръководителя на програмата 'Аполон' , трябва да замени действащия на орбита Хъбъл . Първоначално бе планирано това да стане през 2013, но конструкторските дейности силно изостанаха от графика . Едва през ноември 2016 бе завършено сглабянето на основните сегменти на James Webb и бе обявено , че специалистите от НАСА преминават към наземни изпитания с перспектива през 2018 телескопа да бъде изведен на орбита. В края на септември 2017 бе обявено , че стартът е отложен за март-юни 2019г.
А през март 2018 , от НАСА отложиха за пореден път мисията за май 2020г.
[ИтарТасс]прочетена[104] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft