РН 'Съюз-2.1а' със 'Съюз МС-16' успешно стартира от Байконур

Руската ракета носител 'Съюз-2.1а' с пилотираният КК 'Съюз МС-16' успено стартира от космодрума Байконур. Това е първият пилотиран полет за тази година.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[09-04-2020] РН 'Съюз-2.1а' със 'Съюз МС-16' успешно стартира от Байконур
Руската ракета носител 'Съюз-2.1а' с пилотираният КК 'Съюз МС-16' успено стартира от космодрума Байконур. Това е първият пилотиран полет за тази година.

Ракетата излетя от 31 площадка на космодрума в 11:05 ( наше време ) . Към МКС полетяха космонавтите на Роскосмос Анатолой Иванишин и Иван Вагнер а също така астронавта на НАСА Крис Касиди.
Девет мин след старта 'Съюз МС-16' се е отделил от третата степен . Корабът ще лети до станцията по 6 часовата схема - 4 завъртания около Земята. Скачването с МКС е запланирано за 9 април 17:15. Командир на новата експедиция ще бъде Касиди , за когото това е трети полет. Иванишин лети също за трети път, а Вагнер за първи път,.
Стартът е проведен от стартовия комплекс 'Восток' . Досега космонавтите летяха от първа стартова площадка ( Гагарински старт ) , но тя бе предназначена за РН 'Съюз ФГ' ( които вече няма да се използват ) . За стартове на 'Съюз-2.1а' площадката трябва да бъде мащабно реконструирана ( което и запланирано да се направи )
Първоначално екипажа бе с друг състав - към станцията трябваше да летят Николай Тихонов и Андрей Бабкин и американеца Крис Касиди. Но през февруари стана известно , че руската част от екипажа , по медицински показания, ще бъде заменена с дублиращия екипаж - Анатолий Иванишин и Иван Вагнер. По късно комисията утвърди това изменение.
Новит екипаж ще проведе на станцията 196 денонощия. Новата експедиция ще проведе над 50 научни изследвания и експерименти. Три от изследванията ще бъдат в автоматичен режим - без участие на екипажа. Космонавтите и астронавтите ще приемат/изпращат и транспортни товарни кораби.
[Новости Космонавтики]прочетена[191] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft