SpaceX не успя да изведе на орбита секретния спътник Zuma

Връзката с американският секретен спътник Zuma е загубена и от министерството на отбраната на САЩ са признали спътника за изгубен.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[09-01-2018] SpaceX не успя да изведе на орбита секретния спътник Zuma
Връзката с американският секретен спътник Zuma е загубена и от министерството на отбраната на САЩ са признали спътника за изгубен.

След много кратно отлагае , на 8 януари 2018 в 3ч наше време , от Кейп Канаверал , стартова площадка 40 , успешно е стартирала РН Falcon 9 на компанията SpaceX . Няколко минути след старта първата степен успешно се е приземила на запланираното място.
Според данните , спътникът , който е построен от компанията Northrop Grumman, не е успял да се отдели от втората степен и по всяка вероятност е паднал в океана.
В САЩ са започнали разследване, но на текущия момент няма признаци за диверсия или за друга намеса.
Няма официални данни за кое ведомство е трябвало да работи спътника. Информация за параметрите на орбита и предназначението на апарата са засекретени.
За SpaceX тов е втори старт със секретна мисия . Предишния старт бе през май 2017, когато с РН Falcon 9 на орбита бе изведен апарат за националното разузнавателно упраление на САЩ
Според някои експерти проблема може да е в работата на втората степен на Falcon 9 . Спроед други експерти , поради не толкова тясното сътрудничество на SpaceX и компанията производител Northrop Grumman не е бил добре отработена системата за разкачване на спътника от ракетата.
Този неуспех може да повлияе на следващите графика на стартове на SpaceX.
[РИА Новости]прочетена[126] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft