САЩ са разкрили тайната на победата над Русия в космическата надпревара

Скот Пейс , изпълнителен секретар на Националния съвет по космоса към президента на САЩ , в интервю за Scientific American е описал стратегията ,към която в момента се придържа САЩ за да съхрани лидерството в космоса.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[09-11-2017] САЩ са разкрили тайната на победата над Русия в космическата надпревара
Скот Пейс , изпълнителен секретар на Националния съвет по космоса към президента на САЩ , в интервю за Scientific American е описал стратегията ,към която в момента се придържа САЩ за да съхрани лидерството в космоса.

"Сега мярка за лидерството е това , колко хора искат да работят с вас, и колко хора искат да са част от вашия екип , не е ли така ? Ако ние искаме да станем световен лидер в областа на освояване на космоса днес , на нас ни трябват проекти , които са едновремено сложни и реалистични , но също така които предполагат международно партньорство и участие на частния сектор" е заявил Пейс.
ПО негово мнение , тази стратегия , значително се отличава от това , което се правеше през 1960 -1970 те години от САЩ и СССР. "През това време , за да се демонстрира лидерство , се правеха неща които другата страна не може да направи " е отбелязал Пейс.
По мнение на експерта , преориентацията на НАСА към пилотирана мисия до Луната вместо до Марс е свързана с възможноста за интеграция в програмата на международни партьори , а в случая за полет до Марс , това би било до голяма степен американски проект.
"Тези проекти бяха толкова амбициозни ( проектите за мисии до Марс и астероиди ) , че не предоиставяха възможност за международни и бизнес партньорства, и поради това бих казал , че фактически противоречаха на националните интереси на САЩ. И причината подари която ние се занимаваме с космоса , не е самият космос , а развиването на националните интереси на САЩ " е заявил Пейс.
Пейс също така е изказал мнение за възможната конкуренция на скъпият носител SLS (Space Launch System), създаван от Boeing, и евтините ракети от частните компани Blue Origin и SpaceX. "Тежките ракети са стратегически национални активи, такива като авионосците", е завил експерта . С това мнение не са съгласни от ArsTechnica, указвайки на различните източници на финасиране на проектите , Blue Origin и SpaceX.
[www.lenta.ru]прочетена[122] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft