Същестува малък шанс , астероид с размери на футболно поле да се блъсне с Земята

Поред учени, астероид с размери на футболно поле , може да се блъсне с Земята през тази година с вероятност , едно към 7000 .

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[10-06-2019] Същестува малък шанс , астероид с размери на футболно поле да се блъсне с Земята
Поред учени, астероид с размери на футболно поле , може да се блъсне с Земята през тази година с вероятност , едно към 7000 .

Възможния сблъск на 2006 QV89 може да стане на 9 септември 2019. В съставения от ЕКА списък с околоземни обекти , които предизвикват безпокойството на специалисите , това небесно тяло заема четвърто място . От друга страна според резултатите от моделирането има голяма вероятност , астероида просто да прелети на разстояние над 6.7 млн км.
По рано , на 18 април 2019 бе съобщено , че учени от Харвардския университет са стигнали ди извод , че небесното тяло навлязло в атмосферата на Земята през януари 2014 е долетяло от друга планетна система , разположена някъде в Млечния път. Обекта не е бил гравитационно свързан със Слънцето , т.е. не се е движел по орбита около него , а силата на притегляне на звездата почти не е повлияла на неговата траектория.
Астероид попада в списъка с околоземни обекти , ако най-близката до Слънцето точка от неговата орбита се разполага на по малко от 1.3 а.е. от светилото. Ако обекта пресича земната орбита , и в ширина достига 140 м , то той попада в списъа с потенциално опасни астрономически обекти . Един от най-големите в този списък е (53319) 1999 JM8 , който е с размери седем км.
[www.lenta.ru]прочетена[114] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft