В Русия завърши изпитанието на лазери за показване на реклама от космоса

Блок лазери за космически апарати , които ще може да показват реклама от космоса е преминал изпитания я стратосферата. Това са съобщили за ТАСС от прес службата на компанията разработчик Avant Space.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[10-09-2020] В Русия завърши изпитанието на лазери за показване на реклама от космоса
Блок лазери за космически апарати , които ще може да показват реклама от космоса е преминал изпитания я стратосферата. Това са съобщили за ТАСС от прес службата на компанията разработчик Avant Space.

"Блокът лазери бе изведен в стратосферата на височина около 30км , за да се потвърди проектното ниво на мощност на източника на светлина в условия близки до пректните работни - в откртия космос " са отбелязали от компанията.
В резултат на проведения експеримент , всички пресмятания са били потвърдени - е казал разрабочика. "Бъдещето изкуствено съзвездие от спътници ще бъде най-ярката звезда на нощното небе съпоставимо с яркоста на Венера" са пояснили от прес службата.
От компанията са подчертали , че светлините от апаратите няма да създават проблеми на астрономите . "Лазерите на спътниците ще се включват само по време на прелитане над големи мегалаполиси и ще са фокусирани по такъв начин ,че да не излизат извън пределите на градовете" са добавили от прес службата.
Проследяването на подобни съзвездия ще може да се реализира чрез специално мобилно приложение , което сега се разработва.
"Съзвездие" - през февруари директорът на департамента по реализация на проекти в Обединената ракетно космическа корпорация Андрей Диваев е съобщил за ТАСС , че първите два микроспътника с лазерни диоди , с помоща на които в бъдеще ще може да се пишат послания в небето , ще бъдат изведени на орбита през 2022г. По негови думи , апаратите ще бъдат управлявани като част от рой спътници , които в бъдеще ще бъдат изведени на орбита в рамките на експеримента 'Съзвездие'.
[ИтарТасс]прочетена[43] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft