Компанията Blue Origin ще проведе изпитателен полет тази седмица

Компанията Blue Origin , осноана от Джеф Безос , е известила FAA за плановете си да тества новият New Shepard в безпилотен вариант през тази седмица.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[11-12-2017] Компанията Blue Origin ще проведе изпитателен полет тази седмица
Компанията Blue Origin , осноана от Джеф Безос , е известила FAA за плановете си да тества новият New Shepard в безпилотен вариант през тази седмица.

От своя страна от FAA са пуснали предупреждение към пилотите да навлизат в пространствтото над Тексас където ще се проведе истрелването , предположително в дните от понеделник до четвъртък.
Това ще бъде първи тест за Blue Origin , за близките 14 месеца , но все още не е сигурно , че той ще се проведе.
От Blue Origin са казали , че няма какво да добавят към предупреждението на FAA.
Предишния полет на корабът New Shepard на Blue Origin бе прведен през октомври 2016, което бе петият успешен полет в космоса и завръщане на Земята. След този успешен полет, Blue Origin премина към разработката на нова модификация на New Shepard за следващите серии тестове.
Новата капсула, като реализация , е по близо до реалната която ще вози пътници в космоса през следващата година. Като пример , тя ще има реални илюминатори , а не нарисувани , както използваната през 2016.
Всички тестови полети на Blue Origin досега са безпилотни , но при последния проведен е имало научно оборудване на борда.
През миналата седмица Blue Origin и Xerox’s PARC lab обявиха за партьорство за ускоряване на научната и изследователска дейност в космоса.
Последните тестове също така бяеха пердавани на живо ,но не е ясно дали това ще е така и за предстоящия старт.
Безос казва , че влага по 1 милиард , от спечелените от Амазон пари , в Blue Origin всяка година. Тази година , компанията вече има 1000 работника .
В допълнение към суборбиталната програма New Shepard, Blue Origin работи над нова модификация на ВЕ-4 ракетен двигател и нова ракета New Glenn. Компанията полага основи и за мисии извън земната орбита - до Луната и други дестинации.
Според Безос , New Shepard ще започне суборбитални полети и ще вози пътници към края на 2018. Но засеаг компанията не е обявила цената на билета и не е започнала да продава билети.
прочетена[99] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft