Излизането в открития космос от МКС по руската програма е отложено за неопределен срок

Излизането на руските космонавти в открития космос , който бе запланиран за 15 януари , няма да се състои , са съобщили за РИА Новости от прес службата на Центъра за подоготовка на космонати.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[11-01-2020] Излизането в открития космос от МКС по руската програма е отложено за неопределен срок
Излизането на руските космонавти в открития космос , който бе запланиран за 15 януари , няма да се състои , са съобщили за РИА Новости от прес службата на Центъра за подоготовка на космонати.

През декември ,друг източник от отрасъла е разказал , че излизането на Александър Скворцов и Олег Скрипочка в открития космос е запланирано за 15 януари , но сроковете за неговото провеждане зависят от НАСА. Той е пояснил , че космонавтите трябва да заменят панелът за терморегулиране на модула Заря ( който бе построен от Русия с помоща на пари от САЩ )
"На 15 януари няма да има излиза в открития космос по руската програма " е заявил представителя на Центъра за подоготовка на космонавти.
"Руското излизане е отложено за неопределен срок" е добавил източник от ракетно космическия отрасъл. По думи на събеседника на агентството , това е свързано с плановете на НАСА за три излизания на астронавтите от борда на станцията по американската програма.
Източника е добавил , че провеждане на извънкорабна дейност през февруари - април е малко вероятно , тъй като в този период на станцията ще има само един руски космонавт - Скрипочка. По рано бе съобщено , че на 5 февруари на Земята на пилотираният КК 'Съюз МС-13' трябва да се завърне Скворцов , а на 9 април към МКС на 'Съюз МС-16' ще полетят Николай Тихонов и Андрей Бабкин.
В края на декември , представител на НАСА е съобщик , че на 15 януари е планирано излизане в открития космос на двете американки Кристина Кук и Джесика Маер.
В момента на борда се намират още и американеца Андрю Морган и италиянеца Лука Парматано.
[РИА Новости]прочетена[95] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft