РН 'Съюз-СТ-Б' с телекомуникационни спътници на борда, стартира успешно от космодрума Куру

Руската РН 'Съюз-СТ-Б' с 4 телекомуникационии спътници O3b , успешно стартира от космодрума Куру във Френска Гвиана. Пряка транслация на старта бе проведена на сайта на оператора на космодрума - Arianespace.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[11-03-2018] РН 'Съюз-СТ-Б' с телекомуникационни спътници на борда, стартира успешно от космодрума Куру
Руската РН 'Съюз-СТ-Б' с 4 телекомуникационии спътници O3b , успешно стартира от космодрума Куру във Френска Гвиана. Пряка транслация на старта бе проведена на сайта на оператора на космодрума - Arianespace.

Стартът бе проведен на 9 март 2018 в 19:10 наше време, с половин час закъснение. 11 мин преди старта обратното броене бе спряно , тъй като се появи предупреждение за вероятност за отлагане поради метео условия.
2часа и 1 мин след старта от ракетата в планов режим са се отделили първите два спътника , 21 мин след това останалите два.
Спъниците O3b са предназначени за създаване на новата европейска средно орбитална космическа система за връзка. Апаратите трябва да осигурят връзка и високоскоростен интернет за жителите на отдалечени и развиващи се региони , където засега не е възможно да се прекарат оптични кабели, сумарно това са около 3 милиарда човека. Поръчител на старта - глобалния спътников оператор SES.
РН 'Съюз-СГ-Б' вече участваха в три старта от Куру с полезен товар спътници O3b - през юни 2013, през юли и декември 2014.При всеки от тези стартове на орбита бяха извеждаени по четири космически апарата. Проденият на 9 март старт на 'Съюз-СГ-Б' стана четвърти старт с O3b на борда и осемнадесети от космодрума Куру.
Гвианският космически център -европейски космодрум, е разположене близо до град Куру във Френска Гвиана. Неговото разположене близо до екватора осигурява преимущество с 15% по полезни товари по сравниние с американския космодрум Кейп Канаверал, и 40% при стартове от Байконур. От началото на 70 те , този космодрум се използва за извеждане на космически апарати с РН Ариана. Космодрума се използва в итнересите на съвместни европейски космически програми.
[РИА Новости]прочетена[212] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft