Китай планира да реализира първи старт на лекият носител 'Куайчжоу II' през 2018

Китай планира в рамките на тази година да проведе старт на твърдогоривната РН 'Куайчжоу II' от мобилна стартова платформа , установена на транспортно средство.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[11-03-2018] Китай планира да реализира първи старт на лекият носител 'Куайчжоу II' през 2018
Китай планира в рамките на тази година да проведе старт на твърдогоривната РН 'Куайчжоу II' от мобилна стартова платформа , установена на транспортно средство.

РН 'Куайчжоу II' е разработена от Китайското обединение за космическа наука и промишленост . Ракетата има маса на излитане 78 тона и е способна да извежда на околоземна орбита товари до 1.5т, а на орбита с височина 700км до 1т . С нейна помощ може да се решават задачи по извеждането в космоса на малки спътници , наноспътници , единични спътници и групи спътници от една система , това е съобщил депутат на Китайското събрание на народните представители , сътрудник на Хубейската академия по технологии на космическите полети -Ху Шенъюн.
Ракетата носител 'Куайчжоу II' е пример за военно гражданска интеграция и развитие на космическите технологии с бизнес предназначение.
По думи на Ху Шенъюн, характерна особеност на ракетите носител от серията 'Куайчжоу' е бързината в много аспекти - от разработка , изискваща половин година до момента на предоставяне на специализирани услуги , до старта , който може да се реализира в рамките на една седмица , като по този начин значително се съкращава периода на подготовката за старт на група мини спътници в една система.
В началото на 2017 ,с помоща на РН 'Куайчжоу 1А' бе реализиран успешен старт и бяха изведени в космоса три спътника. На международния пазар по бизнес услуги за извеждане на апарати в космоса , цената за извеждане на мало-габаритни спътници е от 25 до 40 хил долара за 1кг. Стойноста на изпращане товари в космоса с РН 'Куайчжоу -1А' е 20 хил долара , а с 'Куайчжоу II' не повече от 10 хил долара.
[Синхуа]прочетена[130] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft